Hanki perheellesi isompi asunto

10 vinkkiä asunnon ostajalle
Kun perhe ja tilantarve kasvavat, monessa lapsiperheessä asunnon vaihtaminen suurempaan tulee ajankohtaiseksi. Kun pohdit kuinka pieneksi jäävä kerrostaloasunto vaihdetaan sopivaan omakotitaloon, paritaloon tai rivitaloasuntoon, käytä apuna asuntokaupan ammattilaisen osaamista.

Asuntokaupan ammattilaisten apu säästää sinun aikaasi, mutta myös rahaa ja hermoja. Aloita asunnonvaihtoprojektisi tästä!

Isompaan asuntoon vaihtajan muistilista


1. Säästä aikaa ja rahaa

Perheen tarpeet:

 
Pohtikaa yhdessä perheenne tilantarvetta nyt ja tulevina vuosina. Haluatteko asua yhdessä vai kahdessa kerroksessa? Montako oleskelu- ja makuuhuonetta tarvitaan, minkälaiset keittiö-, kylpyhuone- ja kodinhoitotilat ovat tarpeen? Tarvitaanko tilaa harrastuksille? Mitä odotuksia perheenjäsenillä on pihaa ajatellen? Asuntokaupan ammattilainen auttaa perhettäsi tunnistamaan piilevätkin tarpeet.
2. Anna välittäjämme toimia eduksesi

Sijainti:

 
Uuden kodin sijainti on sujuvan arjen kannalta tärkeä päätös. Mieti onko nykyinen asuinalue sopiva esimerkiksi päiväkoti- ja kouluvaihtoehtojen, harrastusten sekä työmatkojen kannalta. Käytättekö julkista liikennettä? Minkälaiset tieyhteydet ovat ihanteelliset omalla autolla liikuttaessa? Mitä muuta odotatte tulevalta asuinalueetanne? Käytä rohkeasti hyväksesi asuntokaupan ammattilaisten aluetuntemusta. Voitte löytää ratkaisun, jota ette itse olisi tulleet ajatelleeksi..
3. Hyödynnä markkinatuntemustamme

Budjetti:

 
Asunnon vaihtaminen on myös suuri taloudellinen kysymys. Kun mietitte isompaan asuntoon muuttamista, nykyisen asunnon arvo, tulevan kodin hinta-arvio sekä mahdollisesti tarvittavan välirahan ja muiden myyntiin ja ostamiseen liittyvien kustannusten hahmottaminen antaa hankkeelle tarvittavaa realismia. Hinta-arvioissa kannattaa aina käyttää apuna asunto- ja kiinteistökaupan ammattilaisia.
4. Ole ensimmäinen, joka tietää myyntiin tulevasta kohteesta

Aikataulu

 
Nykyisen asunnon myymisessä ja uuden kodin ostamisessa aikataulujen yhteensovittaminen on tärkeää. Kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen sinulle sopivaan aikaan ei ole itsestäänselvyys, joten käytä rohkeasti alan ammattilaisia suunnittelemaan kanssasi sinun perheellesi sopiva asunnonvaihtoprosessi.
5. Saa tietoa kohteista, jotka eivät ole yleisessä myynnissä

Asuntokaupan asiantuntijuus:

 
Kun otat asuntokaupan asiantuntijan alusta asti mukaan hankkeeseesi, saat realistisen arvion nykyisen asuntosi arvosta ja myyntiajasta. Saat tietoa perheellesi sopivista asuinalueista ja asuntovaihtoehdoista sekä niiden hintatasosta. Saat tukea mahdollisen rahoitustarpeen selvittämiseen ja konkretisoimiseen, ja voit olla varma että sekä asunnon myynti että ostaminen sujuvat hallitusti ja perheen arkea mahdollisimman vähän häiriten.